23 вересня 2012 р.

Виставка картин художника Володимира Жупанюка

Виставка картин художника Володимира Жупанюка в селі Вишнів

У неділю, 9 вересня, в приміщенні сільського клубу відбулася виставка картин відомого луцького художника Володимира Григоровича Жупанюка. Увазі вишнівчан було запропоновано серію картин, написаних у складно означуваному жанрі, де водночас присутні історичний, культурний і духовний виміри, що таємничо переплітаються і утворюють на полотні один цільний витвір. Також відвідувачі виставки ознайомилися з картинами на соціально-побутову тематику та з пейзажами Володимира Григоровича.

Відкриваючи виставку, настоятель сільського храму, за ініціативою якого і відбувся даний культурно-просвітницький захід, звернув увагу присутніх на важливість такого роду імпрез. За його словами, навіть в сиву давнину за всіх очевидних труднощів повсякденного життя людина невпинно творила: робила складні наскельні малюнки, зводила неймовірні стоунхенджи і таке інше. Вміння і бажання творити - безцінний дар Творця, закладений в кожного з нас. Тому ніяк не можна погодитися з виправданнями сьогоднішнього обивателя у байдужості до існуючої культурної спадщини та з ігноруванням особистого творчого потенціалу через складне соціальне становище тощо.

Володимир Григорович в свою чергу розповів про власний життєвий шлях, про те, як маючи гарну освіту і перспективну в матеріальному відношенні роботу вирішив усе змінити на користь мистецтва, ставши вільним художником. І дійсно, Володимир Жупанюк, сприймається як істинний господар своєї долі, адже намагається по можливості не зв’язувати себе нічим, цінуючи понад усе свободу самовираження. Така свобода дає можливість митцю творити, не зважаючи на кон’юнктуру та всілякі несприятливі чинники, що в свою чергу надає картинам духу правдивості та наповненості життям. Майже на кожній з експонованих картин Володимир Григорович зупинявся окремо, розповідав про те, як зародилася ідея написання, що саме хотілося виразити у барвах і лініях.

Захоплюючі та пізнавальні розповіді Володимира Жупанюка залишили приємні враження у відвідувачів, дехто виявив бажання разом сфотографуватися на добру згадку. По закінченні заходу спілкування з художником продовжилося за чашкою кави у вузькому колі. Було висловлено сподівання, що ця зустріч з Володимиром Григоровичем в селі Вишнів не стане останньою.

Фотоальбом

Відео

Повну версію відео, можливо, буде викладено на сайт пізніше.