9 квітня 2019 р.

Дитяча Літургія у Вишневі

Свято Благовіщення Божої Матері люблять не лише дорослі, але й діти.
Саме тому у неділю, 7 квітня,  у храмі великомученика Дмитрія Солунського села Вишнів відбулась перша в історії парафії "дитяча" Літургія.
Під час богослужіння увесь комплекс церковного літургічного служіння, окрім священицького, здійснювали вихованці місцевої недільної школи.
Діти дзвонили у дзвони, паламарили, читали часи і Апостол, виголошували проповідь, роздавали антидор, несли послух біля підсвічників.
Літургію супроводжував спів дитячого хору недільної школи під керівництвом матушки Дарини. До слова, це стало своєрідним випробуванням для юних хористів, які до цього виконували лише окремі церковні піснеспіви, чергуючись зі старшим хором парафії.
Наприкінці богослужіння усі діти приступили до таїнств Сповіді та Причастя.
Після завершення урочистої Літургії парафіяни храму привітали матушку Дарину з особистим ювілеєм - 25-літтям, побажавши їй многих і благих літ!         
На цьому свято для дітей не завершилося. На уроці усі учні недільної школи мали нагоду переглянути повчальний фільм "Диво" про хлопчика, з котрого всі насміхалися.
Головний герой кінострічки відрізнявся своєю незвичною зовнішністю, через що із ним ніхто не дружив. Проте завдяки своєму доброму серцю, він зумів згуртувати навколо себе багатьох дітей та показати таким чином, що кожна людина - диво Господнє зі своїм прекрасним внутрішнім світом.
Після перегляду фільму відбулося активне обговорення та зроблено повчальні висновки про нову історію.