17 жовтня 2020 р.

Недільна школа Вишнева відвідала Третій фестиваль недільних шкіл

Дитячі усмішки, розваги, насичена і змістовна програма - усе це можна було побачити на фестивалі недільних шкіл Волинської єпархії УПЦ, який вже третій рік поспіль, з благословення архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, відбувається у Луцьку в день свята Покрова Пресвятої Богородиці. Цього року участь у ньому взяли вихованці 10 недільних шкіл, при чому не лише з парафій Волинської, але також Рівненської та Житомирської єпархій. 

Дійство відбулося на подвір'ї Волинської духовної семінарії, де проводить свої заняття недільна школа при Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька. 

Розпочався захід, як і годиться, з молитви, а його початок благословив настоятель Свято-Покровського кафедрального храму Луцька вікарій Волинської єпархії єпископ Камінь-Каширський Афанасій (Герман). 

Ведучі свята, а ними були молоді православні віряни - вчителі недільної школи при Свято-Покровському кафедральному храму Луцька, розповіли присутнім про значення свята Покрова Божої Матері. 

По тому, власне, розпочалася програма свята. Розпочав її виступ улюбленого православними лучанами молодіжно-юнацького хору недільної школи при Свято-Покровському кафедрального храму Луцька "Покров". 

По тому учасники луцької православної молодіжки "Лови момент" показали присутнім повчальну міні-виставу "Хлопчик і яблуня". 

Юні вихованці недільних шкіл також мали можливість продемонструвати і свої творчі здібності, зокрема, виконуючи пісенні композиції. 

"Родзинкою" програми свят став виступ талановитого юного волинянина Максима Ткачука. У грудні минулого року Максим взяв гран-прі на міжнародному конкурсі "Поверни мені музику" в Одесі. Там отримав путівку на конкурс Stars of the Albion (Зірки Альбіону) в Лондоні, де у лютому цього року переміг у трьох номінаціях, обійшовши дітей з 23 країн. Спів Максима Ткачука, який виконав цілу низку ліричних композицій, став справжньою музичною окрасою фестивалю. 

Неабияке зацікавлення та захоплення юних, і не тільки, глядачів став виступ  представника ГО "Клоуни Вовчик і Айболіт" Романа Молчанова з міста Рівне. Він продемонстрував кілька майстерних і дотепних фокусів, зокрема, перенісши до баночки з водою живу рибку, яку перед тим намалювала одна з маленьких глядачок. До слова, сам Роман Молчанов є вчителем недільної школи при одній з православних парафій міста Рівне.  

Варто зауважити, що учасниками ГО "Клоуни Вовчик і Айболіт" є православні волонтери, які організували доволі багато соціальних проектів. Так, навесні цього року, коли в нашій Державі діяли суворі карантинні обмеження, вони своїми виступами піднімали настрій юних пацієнтів лікарняних закладів. 

Упродовж свята для дітлахів діяли, у різних локаціях, майстер-класи, також вони мали можливість пограти в ігри та покататися на надувному човні, переправившись на протилежний берег річки Стир та повернувшись назад.   

Також присутні могли зміцнити свої сили, спробувавши справжнього козацького куліша, а також посмакувати солодощами, чаєм та кавою, і навіть шоколадом з маленького шоколадного фонтану. 

А завершився фестиваль фантастичним fire-шоу, яке подарували присутнім учасники луцького театру вогню «Fire dance show» Максим Шалаган та Світлана Перхалюк. Вони продемонстрували неабияке вміння володіти вогняною стихією, виробляючи з полум’я різноманітні фігури та навіть «видихаючи» вогонь. 

Отож, усі присутні на цьогорічному фестивалі недільних шкіл Волинської єпархії отримали неабияке задоволення.