29 грудня 2019 р.

У Луцьку недільна школа Вишнева відвідала виставу "Пітер Пен"

«Недільна школа – це свято для нас», – такими словами розпочинається гімн не лише недільної школи Вишнева, але й недільної школи при Свято-Покровському храмі Луцька. І вони дійсно висловлюють цей настрій із яким викладачі та учні цього духовного навчального закладу щоразу зустрічаються для вивчення Закону Божого та спільного зростання у Православній вірі і благочесті.
Цими днями виповнюється рівно 20 років з того часу як при Свято-Покровському храму УПЦ існує недільна школа. Саме на її ювілей і приїхали маленькі вишнівці, які відвідують недільну школу Свято-Димитрівського храму села Вишнів.
Біля початків цієї недільної школи стояв довголітній служитель Православної Церкви на Волині, блаженної пам’яті, протоієрей Петро Влодек. Він був першим викладачем, з часом до навчання дітей у цій недільній школі долучилися клірик Свято-Покровського храму міста Луцька архімандрит Аліпій (Сапіга) та теперішній настоятель Свято-Георгіївського храму УПЦ селища Голоби Ковельського району архімандрит Ніфонт (Омельчук), який, свого часу, навчався у Волинській духовній семінарії.
На разі недільною школою при Свято-Покровському храму керує голова Молодіжного відділу Волинської єпархії УПЦ ієромонах Ілля (Вишневський). Тут навчаються більше 300 дітей віком від 4 до 14 років, а навчають їх 30 вчителів. Варто зауважити, що значну частину вчителів складають студенти Волинської духовної семінарії та православна молодь.
Свято на честь 20-річчя недільної школи відбулося у Палаці Культури Луцька в неділю, 22 грудня. Про це повідомляє «Волинь.Правда».
Святкову концертну програму розпочали наймолодші вихованці недільної школи, які виконали хореографічну композицію «Рученята».
По тому кілька пісень виконали учасники молодіжно-юнацького хору «Покров». Спочатку виступили наймолодші його учасники, а потім співали вже ті дівчата та хлопці, які, до слова, є тими, хто викладає у недільній школі. Вони виконали кілька духовних пісень, зокрема, духовно-ліричну композицію «Алілуйя, слава тобі Боже», а завершили свій виступ «в’язанкою» з українських народних та сучасних естрадних пісень.
Про свою роботу в недільній школі при Свято-Покровському храмі розповіли клірик Свято-Покровського храму Луцька архімандрит Аліпій (Сапіга) та настоятель храму Святого великомученика Георгія Побідоносця селища Голоби  архімандрит Ніфонт (Омельчук).
«Найкраще, що батьки можуть дати дітям – це навчити їх Закону Божого, навчити їз віри і благочестя. Так, звісно, треба дітей вчити, турбуватися про них, поставити їх на ноги, але найголовніше  – це щоби вони мали віру у Бога», – наголосив клірик Свято-Покровського храму архімандрит Аліпій (Сапіга).
Організатори свята не давали присутнім сумувати – концертні виступи учнів та викладачів недільної школи поєднувалися із іграми та вікторинами.
А насамкінець викладачі недільної школи представили присутнім виставу «Пітер Пен».
Варто зауважити, що студенти ВДС які викладають у недільній школі при Свято-Покровському храму Луцька вважають, що набутий в ході роботи із дітьми досвід буде їм дуже корисний у майбутній душпастирській праці. Що можуть підтвердити ті священнослужителі Волинської єпархії УПЦ, які, свого часу, були викладачами цієї недільної школи.
«Я працював у недільній школі при Свято-Покровському храму упродовж майже усього часу мого навчання у Волинській духовній семінарії. І це мені дуже допомагає зараз, коли я  є священником. На моєму приході я, працюючи із нашими юними прихожанами, використовую те, чому навчився в часі викладання у недільній школі пр луцькому Свято-Покровському храмі», – розповів, у коментарі «Волинь.Правді» настоятель Свято-Димитріївського храму УПЦ села Вишнів Ківерцівського району священник Павло Чамахуд.