2 вересня 2019 р.

Свято першого дзвоника у с. Вишнів Липинської ОТГ (ФОТОРЕПОРТАЖ)

У понеділок, 2 вересня 2019 року, у закладі освіти І ступеня села Вишнів Липинської об'єднаної територіальної громади відбулося свято першого дзвоника.
День знань об'єднав не лише учнів, батьків, учителів, місцеву владу, але й запрошених гостей.
На запрошення керівника Вишнівської початкової школи Світлани Павлівни Приймак, на урочистостях був присутній настоятель місцевої церкви святого великомученика Дмитрія Солунського священик Павло Чамахуд.
У своєму слові він нагадав дітям про те, що школа, відноситься, швидше, до «Божого», аніж до «кесаревого». Адже вона є не просто державною установою, закладом, схожим на банк, податкову чи фіксальну службу, на фабрику, де продукують щось за усталеним графіком. Школа - це місце, де плекають про душу дитини, її духовний ріст, вихованість і силу думки.
Крім того, отець Павло зауважив, що «Церква» у християнстві позначає не будівлю, а об’єднання людей, які спільно духовно зростають. Школа – це також не просто будинок, а заклад, який об’єднує дорослих і дітей під одним дахом, що спільно творять навчально-виховний процес. Головною цінністю як школи, так і церкви, є люди.
Крім того, кожній дитині отець Павло подарував православний журнал "Отрок.ua".
Вишнівських учнів привітали також начальник гуманітарного відділу Липинської сільської ради Олександр Степанович Хомич, в. о. старости Наталія Віталівна Ковальчук і куратор дошкільного навчального закладу с. Вишнів Галина Адамівна Савчук.
Перший дзвоник сьогодні пролунав і для 20 дошкільнят місцевого дитячого садочка.
Від імені батьків усіх учнів привітала мама однієї зі школярок Оксана Вікторівна Цитар.
Свято завершилося спільним уроком для батьків і дітей під відкритим небом, а також солодкими частуваннями.