18 січня 2023 р.

Церковні хори с. Вишнів колядували у Піддубцях

В українського народу з давніх часів склалася традиція у світлі дні Різдвяних свят славити народження Спасителя святковими піснеспівами — колядками. Починаючи з вечора 6 січня і протягом усіх святок ходять колядники від хати до хати з «віфлеємською зіркою», славлячи народження Божої дитини, бажаючи всім щастя та здоров’я, миру та радості.

15 січня 2023 року, в селі Піддубці у Свято-Покровському храмі відбувся Вечір Різдвяних Колядок. 

Храм великомученика Дмитрія Солунського с. Вишнів представляли відразу два хори: дорослий і дитячий під керівництвом матінки Дарини Чамахуд.

Також своїми колядками прославляли Новонародженого Богомладенця Христа церковні хорові колективи: Свято-Іоанно-Богословського храму с. Борохів, Свято-Покровського храму с. Піддубці, Свято-Володимирського храму с. Веснянка, храму Воскресіння Господнього с. Звірів, Свято-Успенського храму с. Воротнів.

Молитовно лунала колядка з уст наймолодших учасників Даринки і Надійки, прихожанок сіл Піддубці та Звірів. На завершені усі присутні виконали колядку «Нова радість стала..», щоб прославити маленького Ісуса.

Настоятель храму протоієрей Миколай Лафета подарував образ чудотворної ікони Божої Матері Поддубецької усім учасникам. У своїй проповіді він наголосив: «Новонароджений Спаситель нехай не залишить нашу землю українську, наших людей сиротами, нехай збереже нашу державу, народ наш православний, нашу віру христову. Хай Новонароджене Дитя принесе довгожданий мир та злагоду. Дай Боже нам усім прославляти Бога все своє життя, яке є і буде дорогою до нашого Воскресіння».

Спаси Господи усіх, хто долучився до цього святкового дійства.