15 січня 2020 р.

У Вишневі вперше відбувся масштабний вечір колядок (ФОТО)

Різдво Христове є одним із найулюбленіших свят українського народу. А одним із благочестивих звичаїв нашого народу є прославляти новонародженого Богомладенця Христа мелодійними і духовно змістовними колядками.
Саме це прославлення, за участі семи хорових колективів відбулося в неділю 12 січня у Свято-Димитрівському храмі УПЦ села Вишнів Ківерцівського району. Тут відбувся Вечір колядок, при чому проведення цього заходу відбулося вперше в історії не тільки Вишнева, але й усіх навколишніх сіл.
Отож, під час цього духовно-мистецького дійства, різдвяні колядки пролунали у виконанні парафіяльного та дитячого хорів Свято-Димитрівського храму УПЦ села Вишнів, церковних хорів Свято-Іоанно-Богословського храму УПЦ села Борохів, Свято-Володимирського храму УПЦ села Веснянка, та Свято-Серафимівського храму УПЦ села Діброва Ківерцівського району.
Різдвяні піснеспіви виконали також і гості фестивалю  – молоді учасники Молодіжного хору «Покров» з міста Луцька, що діє при  Волинській духовній семінарії УПЦ.
Народні українські різдвяні піснеспіви пролунали й у виконанні хору священників Ківерцівського благочиння Волинської єпархії УПЦ на чолі з благочинним округи протоієреєм Олександром Кондратюком.
Разом колядували й усі присутні на вечорі.
Окрім цього для мешканів Вишнева та гостей організували і святкове частування – справжній козацький куліш, який приготував активіст сучасного українського козацького руху Петро Олешко та глінтвейн, приготований Андрієм Демчуком. Частували гостей свята також бутербродами та іншими смаколиками.
Своєю чергою, настоятель Свято-Димитрівського храму УПЦ села Вишнів Ківерцівського району священник Павло Чамахуд подякував усім, хто долучився до організації цього вечора колядок та побажав усім Божого благословення, а також дочекатися і на наступний рік світлого свята Різдва Христового.