15 серпня 2019 р.

Жителі Вишнева взяли участь у Хресному ході з нагоди 1031-ї річниці Хрещення Київської Русі

27 липня 2019 року, у столиці України розпочались урочистості, присвячені 1031-й річниці Хрещення Київської Русі та дню пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира.
Святкування очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Його Блаженству співслужили представники українського та закордонного єпископату.
Урочистості розділили сотні тисяч віруючих людей з усіх куточків України, серед таких були і віряни Волинської єпархії.
Тільки з Луцька на святковий Хресний Хід вирушило 16 автобусів з паломниками для молитовного вшанування пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира та Дня Хрещення Київської Русі.На святкуванні були присутні й жителі села Вишнів Ківерцівського району.
Разом з Предстоятелем духовенство та віряни молились на Володимирській гірці у Києві, де було звершено святковий молебень. Звідти усі присутні вирушили Хресною ходою до Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, де розпочалось святкове Всенічне бдіння.

Вишнівські випускники 2019

Гаряча літня пора завжди супроводжується гарними подіями для багатьох учнів та студентів - випускними святами.
Цьогоріч у червні в дитячому садку с. Вишнів Ківерцівського району відбулося прощання з дошкільною освітою для дівчаток і хлопчиків, багато з яких є також учнями недільної школи при храмі Димитрія Солунського.
Маленькі випускники разом з іншими дітками садка представили до уваги глядачів цікаву історію, багато співали і  танцювали.
З уст дітей звучали слова вдячності своїм вихователям, а також батькам. Зі свого боку батьки випускників привітали своїх уже дорослих діток із завершенням навчання у садку та виконали разом з випусками зворушливу пісню.
Завітали на свято у дитячий садок настоятель місцевого храму отець Павло та матушка Дарина.
Священик привітав усіх присутніх з урочистим святом, побажав діткам Божої благодаті у подальшому шкільному навчанні, а також подарував випускникам дитячі Біблії.
Подякувати Господу за навчальні роки прийшли до храму й дорослі вишнівські випускники, які цьогоріч завершили загальноосвітню школу села Піддубці Луцького району.
У неділю, 23 червня, по завершенні Літургії випускники школи разом з ієреєм Павлом та прихожанами відслужили подячний молебень та попросили у Господа благословення на майбутнє доросле життя.







У Києві діти Вишнева відвідали благодійний фестиваль “Божі діти”

Із благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія 4 червня 2019 року був проведений Четвертий щорічний благодійний фестиваль «Божі діти». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.
Фестиваль пройшов під патронатом Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври в Міжнародному палаці культури та мистецтв міста Києва.
На це урочисте свято були запрошені діти-сироти, діти з неповних сімей, малозабезпечені діти та учні недільних шкіл з усіх єпархій Української Православної Церкви.
З благословення керуючого Волинською єпархією преосвященнішого єпископа Нафанаїла у святковому заході взяли участь 56 дітей з різних куточків Волинської єпархії. Супроводжували дітей до столиці України священики Роман Гелета і Павло Чамахуд.
Дитяча паломницька група відвідала у Києві Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру, музей мікромініатюри Миколи Сядристого, Свято-Троїцький Іонинський монастир, Свято-Покровський жіночий монастир, а також визначні місця столиці.
Розпочався фестиваль зі співу молитви. Далі голова Синодальної комісії у справах монастирів Української Православної Церкви, намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел зачитав вітальне слово Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в якому Першосвятитель відзначив: «Виховання дітей — це дуже складна і відповідальна робота. Святі отці, розмірковуючи про важливість цього процесу, порівнювали його з роботою художника, який з великою ретельністю піклується і прикрашає своє творіння. Саме тому Православна Церква з великою увагою ставилася до дітей і їх виховання і завжди з повагою ставилася до тих, хто з любов’ю допомагав їй в цьому».
Далі слово було надано керівнику організації фестивалю «Божі діти» архімандриту Глібу. Отець Гліб подякував Священноначалію Святої Печерської обителі — Блаженнішому Митрополиту Онуфрію і високопреосвященнішому митрополиту Павлу за преподане благословення і їх безперестанні молитви. Також отець Гліб подякував усім, хто взяв участь в організації проведення даного торжества, подякував преосвященним архіпастирям, які розділили сьогодні радість цього свята з дітьми з різних куточків України, а також привітав гостей та юних глядачів, які прийшли в цей день на концерт.
Під час фестивалю на сцені виступили: народний артист України Іво Бобул, заслужений артист України Дмитро Клімашенко, Ніколо Петраш, Наталя Валевська, лауреат міжнародних і українських конкурсів Олеся Воробйова з Донецька, відомі дитячі колективи.
За особливе піклування про юних глядачів і допомогу в підготовці фестивалю «Божі діти» організаторами фестивалю були врученні статуетки «Благодійник року» Предстоятелю Української Православної Церкви Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію, Наміснику Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополиту Вишгородському і Чорнобильському Павлу, президенту України Володимиру Зеленському та іншим почесним гостям.
Під час концерту владика Павел вручив грамоти благодійникам, які здійснили вагомий вклад в організацію цього святкового заходу, а на завершення дав усім своє архіпастирське благословення.