12 серпня 2022 р.

Дитячий хор с. Вишнів взяв участь у 16-му фестивалі недільних шкіл на Джерелі святої Анни в Онишківцях

У неділю, 7 серпня, в день вшанування Успіння праведної Анни, у скиту святої праведної Анни, що у селі Онишківці, з благословіння єпископа Рівненського та Острозького Пимена відбувся 16-й фестиваль недільних шкіл. У заході взяло участь 17 недільних шкіл з Рівненської, Сарненської та Волинської єпархій, а разом це понад пів тисячі дітей з різних куточків України.

Організатори обрали тему цьогорічного фестивалю «Молитва змінить світ», а девізом - «Наша славна Україна, наше щастя і наш рай. Чи на світі є країна, що миліша за наш край!»

З благословення керуючого Волинською єпархією архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, дитячий парафіяльний хор храму святого великомученика Дмитрія Солунського с. Вишнів взяв участь у фестивалі, виконавши дві композиції: "Я Господа молю" та "Мамина молитва".

Традиційно концерт розпочався з молитви, далі єпископ Рівненський та Острозький Пимен благословив усіх учасників, побажав гарних виступів без надмірного хвилювання і подякував за любов до Бога, до Церкви. Владика зазначив, що саме ці діти і є майбутнє Церкви, християнства.

Духовна натхенниця фестивалю – ігуменя Михаїла (Заєць), настоятелька Городоцького Свято – Миколаївського жіночого монастиря теж підтримала діточок, розповіла історію створення фестивалю, подякувала сестрам монастиря, котрі несуть смиренно послух роботи з дітьми та молоддю. Ігуменя, зауважила, що зерна праці кожного керівника недільної школи, з року в рік дають все більший і більший урожай.

Загалом фестиваль тривав понад 2,5 години. Учасники показали десятки номерів, які вражали своїми хореографічними постановками, яскравими костюмами і, звичайно, майстерним виконанням піснеспівів. Всі дитячі колектив були нагороджені відзнаками – дерев‘яними ангеликами, діти також отримали солодощі.

Окрім участі у фестивалі, вишнівці також мали змогу відвідати й інші святині Західної України - Свято-Успенську Почаївську Лавру та Свято-Духівський скит.