3 вересня 2024 р.

Благословіння на початок нового навчального року у с. Вишнів

У неділю, 1 вересня 2024 року, у храмі святого великомученика Дмитрія Солунського с. Вишнів відбувся традиційний Молебень перед початком нового 2024-2025 навчального року.

Школярі, студенти та вчителі просили у Господа допомоги під час майбутнього навчання і здобуття нових знань.

На завершення молитви настоятель парафії ієрей Павло Чамахуд окропив молільників свяченою водою та закликав на присутніх Боже благословіння.


















Вишнівці на православному молодіжному фестивалі "Фавор 2024"

З 19 по 23 серпня 2024 року, з благословіння керуючого Волинською єпархією митрополита Нафанаїла, відбувався православний молодіжний фестиваль «Фавор 2024». 

Це важлива подія для молоді, що цікавиться духовним життям та православною культурою. Фестиваль є унікальною можливістю для його учасників поглибити свої знання, знайти не просто нових друзів, а однодумців, обмінятися досвідом та взяти участь у різноманітних заходах, які спрямовані на духовний розвиток.

Захід проходив на території Свято-Троїцького жіночого монастиря с. Старосілля на базі дитячого табору «Стежина добра».

Дванадцятий фестиваль «Фавор» мав назву «Діалоги про головне». Відтак, під час його проведення основними виділили для учасників чотири теми: «Сім’я, якою вона має бути», «Брехня як норма сучасного життя», «Тіло – храм Духа Святого» та «Церква в розумінні апостола Павла».

“Фавор” традиційно включав у себе лекції від православних священників та запрошених гостей. До прикладу, щодня з молоддю обговорювали актуальні теми, такі як питання сім’ї, молитви.