23 липня 2013 р.

Список Почаївської ікони Божої Матері у Вишневі [23.07.2013]

Список чудотворної Почаївської ікони Богородиці у Вишневі

У вівторок, 23 липня, о 18:00 парафіяни Димитріївського храму села Вишнів зустрічали список чудотворної Почаївської ікони Пресвятої Богородиці.


Священиками Ківерцівського благочиння у супроводі двох насельників Почаївської Лаври святий образ було внесено до храму, після чого розпочалося служіння молебня з акафістом Почаївському образу Божої Матері. Служба, як зазвичай, відправлялася українською мовою, і почаївські ченці гідно пересли це випроробовування.

По закінченні молебня усі парафіяни приклалися до ікони та помазалися благословенною оливою. З пастирським словом до парафіян звернувся прот. Петро Филипович.

Заступнице християн усердна, молитвенице до Творця надійна, не погордуй молитвами грішників!

Перед святою Твоєю іконою, Владичице, / ті, що моляться, зцілень сподобляються, / віри істинної пізнання приймають / і агарянські нашестя відбивають. / Тому ж і нам, що до Тебе припадаємо, / гріхів прощення випроси, / помислами благочестя серця наші просвіти / і до Сина Твого молитву нашу вознеси / за спасіння душ наших.

(Тропар Почаївської іконі Божої Матері, глас 5)

 

Джерело зцілень і віри Православної ствердження / Почаївська Твоя ікона, Богородиця, є, / цим же і нас, до неї прибігаючих, / від бід і спокус звільни, / лавру Твою неушкодженою збережи, / Православ’я в усіх країнах затверди / і гріхи відпусти молитовникам Твоїм : / бо можеш Ти все, якщо захочеш.

(Кондак Почаївської іконі Божої Матері, глас 1)