9 листопада 2014 р.

Престольне свято відзначили у селі Вишнів Ківерцівскього благочиння

Престольне свято відсвяткували у селі Вишнів Ківерцівскього благочиння

День пам’яті святого великомученика Димитрія Солунського, який є престольним святом храму села Вишнів Ківерцівського благочиння, став для священика-настоятеля і вірян днем дійсно пасхальної радості. З благословення намісника Свято-Успенської Почаївської Лаври і вікарія Київської Митрополії митрополита Почаївського Володимира в день престольного свята до храму були доставлені часточки мощей святих преподобних Іова і Амфілохія Почаївських.

Божественну Літургію в день престольного свята очолив архімандрит Іосиф, який власне і привіз до села Вишнів подарунок від Свято-Успенської Почаївської Лаври. Йому співслужив настоятель парафії священик Ігор Григола, насельник Свято-Успенської Почаївсьської Лаври ієродиякон Іустиніан та священнослужителі Волинської єпархії. До молебню долучився і голова Інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук.

Після Літургії відбувся хресний хід навколо храму. Зі словом проповіді до вірян звернувся архімандрит Іосиф. Батюшка наголосив на тому, що у наш непростий час слід триматися Православної віри і будувати життя згідно Господніх заповідей. Він також подякував меценату будівництва храму – активісту козацького руху Петру Олешку за допомогу у справі зведенні у селі Вишнів церкви.

«Я щиро вітаю отця настоятеля і вас, дорогі брати і сестри, зі святом, переказую вітання від керуючого Волинською єпархією  митрополита Волинського і Луцького Ніфонта. Цей храм є дійсно чудовим, і незабаром ви отримаєте цінний подарунок – миро від мощей святого великомученика Димитрія Солунського з Фесалонік», – сказав голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей  Валентин Марчук.

У свою чергу настоятель парафії священик Ігор Григола подякував священослужителям та усім присутнім за те, що вони розділили із православними вірянами села Вишнів радість престольного свята.

Джерело: офіційний сайт Волинської єпархії УПЦ

Переглянути фотоальбом >>>