10 листопада 2016 р.

Громада села Вишнів відзначила храмове свято та десятилітній ювілей

Іконостас храму святого великомученика Димитрія Солунського в селі Вишнів, поблизу Луцька
У вівторок, 8 листопада, престольне свято відзначила громада храму на честь святого великомученика Димитрія, що у Ківерцівському благочинні Волинської єпархії.

Саме цього дня десять років тому у Вишневі було відправлено першу Божественну літургію; а п’ять років тому, за десять днів до престольного свята, митрополитом Ніфонтом було освячено новозбудований храм.

Напередодні у Вишневі було відправлено вечірнє богослужіння, а у сам день свята парафіяни та гості села зібралися у храм на Божественну Літургію, якій передував молебень з водосвяттям.

З благословення Преосвященнішого Нафанаїла, єпископа Волинського і Луцького, настоятелю громади ієрею Ігорю Григолі співслужили цього дня священнослужителі Волинської та Володимир-Волинської єпархій, а саме: отець благочинний прот. Олександр Кондратюк (м. Ківерці), який очолив святкову літургію, прот. Олександр Кратюк (с. Борохів), прот. Миколай Лафета (с. Піддубці), прот. Володимир Шкварок (м. Ковель), прот. Іван Горун (с. Колодяжне), прот. Віктор Панасюк (с. Боголюби), прот. Олександр Климук (с. Куликовичі) і прот. Михаїл Росоловський (с. Воротнів).

Окрім хору парафії, яким керує дружина настоятеля, матушка Світлана, доповнив і прикрасив своїм співом богослужіння і луцький чоловічий колектив «Святвечір», що завітав на свято на запрошення о. Ігоря. Серед учасників запрошеного хору були: керівник і регент прот. Сергій Дембовський (м. Луцьк), свящ. Олександр Шмигаль (с. Кульчин), Олег Григола (брат настоятеля), Сергій Палій (колишній голова Молодіжного братства ім. Николи Святоші); приєднався до хору і Микола Палій (заслужений артист України, учасник луцького квартету «Акорд»). Завдяки хору «Святвечір», під час причастя вірян вперше прозвучало «Тіло Христове прийміте», автором якого є настоятель Димитріївського храму.

Серед поважних гостів вшанували святого Димитрія Володимир Володимирович Артесюк (голова сільської ради), Ганна Климівна Артесюк (заслужений педагог, депутат районної ради), Анатолій Олексійович Горбатюк (краєзнавець, благодійник), Петро Степанович Олешко (працівник освіти, один з фундаторів храму), Тетяна Олексіївна Леуш (викладачка музичних дисциплін в училищі культури і мистецтв та Волинській духовній семінарії) та інші.

Під час Божественної Літургії зі словом проповіді до вірян звернувся прот. Олександр Климук.

Святкове богослужіння завершилося традиційною хресною ходою довкола храму з читанням воскресних євангелій, піснеспівами та окропленням свяченою водою.

Прот. Олександр Кондратюк сказав напутнє слово та привітав громаду зі святом. Настоятель храму, священик Ігор, приєднався до висловлених побажань та подякував усім, хто зібрався на цю радість.

По завершенні богослужіння духовенство, обидва хори та поважних гостей було запрошено на скромну трапезу, приготовану активними парафіянами в приміщенні сільського Будинку культури, для підкріплення тілесних сил.

День пам’яті великомученика Димитрія Солунського виявився ясним і сонячним, не схожим на похмурі й дощові попередній та наступний дні. І це богомольці сприйняли як вияв Божої милості. Іншим благословенням Божим для громади є подарована цього дня о. Іваном Горуном ікона преподобних отців Києво-Печерських.

Отці довкола престолу

Отець Сергій думає: і шо це за унилоє зрєліщє...

Священики причащаються

Хор «Святвечір» і Микола Палій

Священики: Віктор Панасюк, Миколай Лафета, Володимир Шкварок, Олександр Климук

Прот. Миколай Лафета читає Євангеліє українською мовою

Обидва хори. Фотографує Олег Григола

Святі отці

Прот. Володимир Шкварок читає Євангеліє

Прот. Михаїл Росоловський та інші достойні отці

Справа частково видно старосту храму Ковальчука Віталія Володимировича

«Ко Прєсвятєй Владичіце, Дєвє Богородіце, помолімся», – виголошує батюшка Олександр

Чемна дитина Софія Григола

Матушка Світлана Григола керує церковним хором

Прот. Іван Горун та інші достойні батюшки

Прот. Олександр Климук окроплює богомольців

Народ зосереджено слухає Слово Боже

Отець благочинний прот Олександр Кондратюк читає Євангеліє

У отця Сергія Дембовського та вишнівських хористів гарний настрій

Настоятель храму свящ. Ігор Григола щось говорить

Батько і дядько настоятеля та інші богомольці

Свящ. Ігор дякує усім

Учасники хору Святвечір

Народ прикладається до храмової ікони та помазується благословенною оливою

Застольне свято у Вишневі

Храм великомученика Димитрія Солунського