2 серпня 2021 р.

Діти з Вишнева цього літа відпочивали у православному дитячому таборі "Стежина добрА"

Дівчата з села Вишнів Підгайцівської ОТГ цікаво та захоплююче провели час у православному таборі «Стежина добра», що діяв на території Свято-Троїцького жіночого монастиря у селі Старосілля на Волині.

Деякі з них потрапили до «Корабля спасіння» – саме таку назву мала друга зміна для дітей. Інші ж відпочивали на третій зміні під назвою "Перезавантаження".

У православному таборі організатори влаштовували для дітей різні ігри, майстер-класи, нічне та денне орієнтування, туристичні змагання і лабіринт.

Особлива увага приділялася і духовним бесідам. На цих, власне, бесідах лектори (вони ж студенти Волинської духовної семінарії і вожаті груп) розповідали, що таке смирення, спасіння душі, пояснювали роль та значення таїнств сповіді і причастя. Усе для того, щоб вже потім, на Божественній літургії усі свідомо та зрозумінням усього, що відбувається, приступали до цих таїнств.

Крім того, щоранку та кожного вечора усі дітки безпосередньо брали участь в читанні молитовного правила. У дні, коли в монастирі звершувалася літургія, охочі мали змогу посповідатися та причаститися Святих Христових Таїн.