Слідуючи давньому і доброму звичаю, нерідко християни виявляють бажання зробити приношення до храму у святкові дні чи у дні поминання спочилих. Традиційними можна вважати приношення, які стануть у нагоді при звершенні богослужінь. Ось наприклад:
✔ борошно
Борошно вищого ґатунку використовується для виготовлення літургійних просфор чи літійних хлібів.
✔ вино
Якісне червоне виноградне вино використовується при звершенні літургії та в інших церковних обрядах. Вино, заводського чи домашнього виготовлення, має бути виготовлене з соку червоного винограду, не розведене водою і без додавання спиртів.
✔ олива
У наш час для запалення лампад вже не використовують рослинну оливу, як це робили раніше, а натомість послуговуються якісною очищеною вазеліновою оливою.
✔ ладан
Ладан бажано використовувати високоякісний і, відповідно, дорогий, який під час згорання дає гарний аромат і не дає побічних неприємних запахів.
✔ віск
Парафії, які самотужки виплавляють свічки, з радістю приймають бджолиний віск у якості пожертви. В іншому разі, такого роду пожертвою є придбані парафіянами свічки.