2 грудня 2017 р.

Традиційні приношення у православній традиції

Традиційні приношення у православній традиції

Слідуючи давньому і доброму звичаю, нерідко християни виявляють бажання зробити приношення до храму у святкові дні чи у дні поминання спочилих. Традиційними можна вважати приношення, які стануть у нагоді при звершенні богослужінь. Ось наприклад:

✔ борошно

Борошно вищого ґатунку використовується для виготовлення літургійних просфор чи літійних хлібів.

✔ вино

Якісне червоне виноградне вино використовується при звершенні літургії та в інших церковних обрядах. Вино, заводського чи домашнього виготовлення, має бути виготовлене з соку червоного винограду, не розведене водою і без додавання спиртів.

✔ олива

У наш час для запалення лампад вже не використовують рослинну оливу, як це робили раніше, а натомість послуговуються якісною очищеною вазеліновою оливою.

✔ ладан

Ладан бажано використовувати високоякісний і, відповідно, дорогий, який під час згорання дає гарний аромат і не дає побічних неприємних запахів.

✔ віск

Парафії, які самотужки виплавляють свічки, з радістю приймають бджолиний віск у якості пожертви. В іншому разі, такого роду пожертвою є придбані парафіянами свічки.